10. 6. 2009.

Savršenstvo je dar prirode

Od davnina su poznata blagotvorna dejstva pčelinjih proizvoda i njihov značaj za čovekovo zdravlje i lepotu, a o zahvalnosti i poštovanju koje ljudi vekovima gaje prema pčelama, medu, propolisu, matičnoj mleči.. svedoče mnoga predanja, pesme i legende.

Prvi pisani tragovi o medu nađeni su u drevnom Vavilonu i datiraju iz, čak, 40. veka stare ere, a kolko su ljudi cenili med u to vreme, govori i činjenica da je korišćen i kao sredstvo plaćanja i u ishrani svetih životinja.
Sam proces stvaranja meda je fascinantan: verovali ili ne, u toku čitavog života jedna pčela proizvede samo 1/12 kašičice meda, a za kilogram bi morala da obiđe od 3 do 5 miliona cvetova ili da prevali put koji je sedam puta veći od obima Zemljine kugle!
Tradicionalni recepti i zapisi su baš iz tog razloga trajna inspiracija autora Hemelovog proizvodnog programa. Svi preparati su na bazi pčelinjih proizvoda i lekovitog bilja, a bez dodataka konzervanasa, emulgatora, aditiva, boja, veštačkih mirisa... Svaki proizvod predstavlja pravu riznicu najkvalitetnijih komponenata iz prirode: meda, pčelinjeg voska, propolisa, matične mleči i ekstrakata lekovitog bilja, etarskih ulja, biljnih ulja, vitamina i minerala izolovanih iz prirode...
U Hemelovim proizvodima se nalaze: ruža, lavanda, šargarepa, nana, soja, grožđe, glog, neven, breza, cimet, morač, eukaliptus, majčina dušica, ricinus, žuti noćurak, matičnjak, limun, avokado, papaja, smilje, artemisija, ruzmarin, bergamot, zelena glina, mirođija, hajdučka trava, imela, kamilica, hmelj, badem, maslina, beli slez, žalfija, čičak, kantarion, gavez, timijan, kopriva, lipa, morski nar, shea buter, kakao buter, jojoba, pšenicč, zeleni čaj, kokos, rastavić, kleka, geranijum, bosiljak, narandža....

Нема коментара:

Постави коментар